неделя, 13 ноември 2022 г.

Румен Радев от Перник: Издирването на Александър ще продължи до резултат

  

                                         Снимка: БНТ 

Работи се по абсолютно всички версии. Надявам се това мащабно издирване да даде резултат, заяви в Перник президентът Румен Радев. Издирването на 12-годишният Александър ще продължи докато операцията даде резултат, заяви държавният глава.

Надявам се операцията да даде резултат, каза още държавният глава. Издирването ще продължи, докато този резултатът стане факт.

"Усилията ще бъдат насочени към всички възможни направления, към момента няма водеща версия, но продължава издирвателната дейност", добави Румен Радев.

Той благодари на всички, които са се включили в издирването. Тук съм, за да подкрепя усилията на кмета на Перник, на общинския съвет, на полицията, на БЧК и хилядите граждани, каза Радев. 

По думите му това е огромен акт на съпричастност и солидарност от страна на цялото общество. Радев поясни, че са активирани и съседни области. 

"Усилията са във всички възможни направления, към момента няма водеща версия, няма нужда от включване на армията в издирването, защото при определена пренаситеност на терена започват да си пречат. Взети са всички мерки, включително техника, термокамери, дронове, хеликоптер на Гранична полиция", допълни президентът.

Хуманността на едно общество си личи по отношението към уязвимите - към децата, към възрастните. Всеки един живот, особено на дете и то беззащитно, е важен. Това е мащабна операция, неизвестна досега, но е и акт на съпричастност от цялата общност", заяви той.

Според Румен Радев е необходимо ускоряване на видеонаблюдението в повече населени места, както и да се замисли за устройства, свързани с деца със специални потребности, които да се носят от тези деца в дрехи или на ръката.

"Освен това да помислим за устройства за деца със СОП. Те да се носят в дрехи, на ръката", посочи президентът.

Според полицията се получават множество сигнали и при най-малкото съмнение, че някой е видял детето. Днес те са 9, вчера е имало 16 сигнала, а онзи ден 12. Средно около 300 души са на терен и извършват издирвателна дейност. Периметърът на търсене е вече 20 км от мястото на изчезване на детето.

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата