четвъртък, 17 ноември 2022 г.

Мика Зайкова: Това е смърт за България

 Мика Зайкова: „Не се бойте, българи. Няма да е все така – и по-зле ще  става” ᐉ Новини от Fakti.bg - България | ФАКТИ.БГ

Това е смърт за България и ние поставяме под въпрос нашите контрагенти, които купуват от нас електроенергия в кризисна ситуация. Това каза в интервю за "Фокус" Мика Зайкова от "Има такъв народ".

"82%, близо 83%, от енергията в света се добива от изкопаемите горива. Това не е нещо ,което може да се реши от днес за утре – нито в рамките на една, нито в рамките на 2-3 години. От зелените енергии – вятър и слънце, се получава само 1,75% от цялата енергия. Това означава нови инсталации, защото вятърът и слънцето са временно явление. На бизнеса и домакинствата има трябва надеждна енергия, която да тече всеки ден", каза още тя.

По думите ѝ тази енергия би трябвало да бъде акумулирана в специални инсталации.

"Най-важното – България е нетен износител на електрическа енергия. Има построена на Балканския полуостров инфраструктура, за да може да мине енергията. В момента, в който те са преговаряли, са преговаряли от позицията от слуга към господар", обясни Мика Зайкова.

Тя коментира и споровете са връщането на хартиената бюлетина, като поясни, че са излишно усложнени.

"Мисля, че излишно се усложнява този проблем. Вероятно само машинното гласуване е затруднило някой от избирателите и те не са отишли до избирателните урни, обаче прекалено много се усложни процеса. Докато се говореше да има два вида гласуване – и хартиено, и машинно, нямам нищо против. По този начин никой от избирателят няма да е лишен от избирателното си право. Това, което чувам – изключително много се усложни процеса. Нека видим какво ще приемат в пленарна зала,защото решението на Комисията не е само фактор, важно е да видим какво ще реши пленарна зала", поясни тя .

Според нея партиите, особено БСП, смятат, че ще повишат своите резултати с връщането на хартиеното гласуване.

"Самите депутати са много объркани, не че те много знаят по темата, но може би някой от партиите си мислят, че чрез хартиената бюлетина ще повишат своя резултат -п0-специално БСП. Всички 240 депутати трябва да имат предвид, че никой от тях няма да си повиши резултата. На хората им омръзна да се мотаят в продължение на месец, нищо да не вършат и да не могат да направят едно правителство", коментира Мика Зайкова.

Тя подчерта, че никоя от париите не иска властта, защото ги е страх.

"Мисля, че е при едни скоростни избори ще получим още от същото и всички тези, коти ги гледате сега, по-голямата част ще ги видим в парламента. Ако те продължават по същия начин, мисля, че никоя от партиите не иска властта, защото се страхува от нея. Страхуват се от зимата., от тежките решения, които трябва да взимат. Те мислят само техните партийни интереси и за джобовете си. В никакъв случай не мислят за българите“, каза още тя.

Мика Зайкова е на мнение, че плаващите мнозинства не дават картинка и за формиране на правителство.

"Всички проучвания показват, че на хората им омръзна от избори и искат да има стабилно правителство. Не само хората – това вреди и на България. Перманентната политическа криза вреди на България във всяко едно отношение. България вече е смятана за втора категория", обясни тя.

Социални услуги за българи в Италия и за италианци в България!

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата