четвъртък, 10 ноември 2022 г.

Захлаждане и превалявания от утре, по върховете - сняг

 Захлаждане и превалявания от утре, по върховете - сняг 

След продължителното сухо есенно време, от утре предстои промяна.

До довечера ще бъде слънчево, до обяд на места в низините и затворените котловини - с частично намалена видимост.

Дневните температури ще останат без промяна спрямо вчерашните - от 13 до около 18 градуса. Привечер от запад ще започне увеличение на облачността.

През нощта облачността от запад ще се увеличава и до сутринта ще бъде значителна над цялата страна. Още преди изгрев, отначало над централните северни райони и Лудогорието, а по-късно през деня и на много места в страната ще превали дъжд.

Минималните температури ще бъдат от 5 до 10-11 градуса, а дневните от 11 до 17 градуса.

През деня ще има значителна облачност, на места с превалявания от дъжд, по високите части на планините - от сняг. По-значителни разкъсвания на облачността ще има над западните и северозападни райони. В Източна България ще духа слаб до умерен северен вятър.

На континента, след като дълго време Балканите бяха най-топлото и слънчево място, настъпват промени. От север ще започне да прониква по-хладен въздух и на много места в България и Гърция ще превали дъжд, а температурите ще се понижат.

Повече слънце ще има по Средиземноморието на запад, а слаби превалявания - на места в центъра на континента и на изток - в Украйна и южната част на Русия.

В нашата страна в събота облачността ще бъде значителна, преди обяд, все още на места ще превалява, но валежите ще отслабват и спират навсякъде в следобедните часове. Минималните температури ще са от 5 до 10 градуса, а следобедните - от 7-8 по високите полета на запад до 15 градуса в низините. Ще духа вятър от североизток, предимно слаб.

В неделя облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна. Почти тихо. Сутрин на места ще има намалена видимост. Минималните температури ще са от около 2-3 до 8 градуса, а дневните от 10 до 15.

В понеделник ще има средна и висока облачност, а температурите ще останат без съществена промяна, освен на места в западните райони, където ще паднат до около нула градуса.

Без съществена промяна ще остане времето във вторник и сряда. Ще има средна и висока облачност, а температурите сутрин и в следобедните часове ще бъдат най-често съответно от 3 до 8 и от 10 до 16 градуса. 

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата