неделя, 20 ноември 2022 г.

Майката на Сашко от Англия: Все още не съм на себе си, радвам се, че е жив и здрав

  

Майката на 12-годишния Александър, който 8 дни беше в неизвестност, не смята, че детето е било отвлечено. Според Радостина Цветанова то се е изгубило и най-вероятно се е разминавало с доброволците, сподели тя пред bTV.

"Радвам се, че Александър е жив и здрав. Чувството е неописуемо, все още не съм на себе си - нито физически, нито психически. През цялото време държах връзка с бащата на детето. Той беше първият, който ми се обади, за да ми каже, че Сашко е добре", каза Радостина Цветанова.

Скоро тя ще се върне в България, за да се види с детето си, с което не са срещали от около две години. Готова е да съдейства на органите на реда, когато те преценят.

"До момента съм имала само един разговор с разследващ полицай от Перник и бях готова да съдействам, но те ми казаха, че няма как разпитът да се проведе официално по този начин. Казаха ми, когато се прибера, да се свържа с органите на реда", разказа майката на Александър.

"Предполагам, че ако беше отвлечен, нещата щяха да са свързани и с обявената награда. Към момента това никой не го вълнува. Единственото ми обяснение е, че това е някакво чудо, защото Сашко е издръжлив", каза още тя. Радостина Цветанова благодари на кмета на Перник, доброволците, институциите и на всички, които са издирвали Сашко.

Тя сподели още, че вече е била обезверена за това, че детето ѝ ще бъде открито, но все пак не е била изгубила надежда и комуникацията с бащата на сина ѝ ѝ е помогнала.

Цветанова уточни, че двамата са разведени, а родителските права са присъдени на бившия ѝ съпруг. Тя допълни, че бащата на Сашко чака детето им да бъде преместено в нормално отделение. "Доколкото знам, Александър го е разпознал и го е прегърнал".

Николай Алексов - дядото на намерения Александър сподели пред Нова тв, че се чувства превъзходно и вече е разговарял с бащата на детето. "Чувствам се превъзходно, иначе бих умрял. Казаха ми, че е намерен в безпомощно състояние. Сутринта говорих и с баща му - детето е добре", каза той. "Не е изключено някой да го е задържал умишлено. Тези девет дни са много трудни за едно дете, ако не му е помагано", добави мъжът.

Социални и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата