петък, 18 ноември 2022 г.

Томислав Дончев: Никога не сме предлагали отпадане на машините

  

                                     Снимка: БТА

Българското общество е разделено на две - половината българи не вярват на машините, другата половина не вярват на бюлетините. Целта не може да е едната група да надвие другата. Ние никога не сме предлагали и коментирали отпадане на машините. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в студиото на "Още от деня" по БНТ.

Според него, голяма част от българското общество има съмнения, свързани с машините. "Има хора - дали са дигитално неграмотни, дали са по-възрастни, които се притесняват и не искат никой да им се подиграва", добави той.

Според Томислав Дончев трябва да се намери решение, което да кара българските граждани да бъдат сигурни в изборния процес. 

"Няма безспорна изборна технология. Чрез взаимните престрелки ние еднакво ерозираме доверието и в машините, и в хартията", каза още заместник-председателят на ГЕРБ.

Според него брифингите и пресконференциите са трудни форми за общуване между политическите групи.

"Когато падне малко градусът на емоциите, разговор е възможен", твърди депутатът от ГЕРБ.

Плаващите мнозинства, които се формираха около изборът на председател на НС, решението за покупката на новите 8 изтребителя Ф-16 и решението за предоставяне военна помощ на Украйна, по думите на Дончев, не е невъзможно да представят бъдещо мнозинство на кабинета. Според него България има евроатлантическо мнозинство, но то е силно разединено. Депутатът твърди, че към момента не е ясно дали е възможно друго мнозинство, но усилията няма да престанат.

"Партиите се държат свенливо, нивата на политически егоизъм още са високи. България няма нужда от правителство базирано на аритметично мнозинство в парламента. Учудвам, се защото с една голяма част от политическите сили имаме една голяма доза съвпадения на целите и приоритетите, а в същото време имаме заявка - с този никога", обясни Дончев.

Социални и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата