понеделник, 14 ноември 2022 г.

Жена бе пребита до смърт от мъжа, с когото живеела на семейни начала

  

70-годишна жена е убита в село Черноглавци, Шуменско. Задържан за престъплението е по-младият мъж, с когото живяла, съобщиха на съвместен брифинг от полицията и Окръжната прокуратура.

По жената имало ясни следи за насилствена смърт - множество наранявания, причинени от удари с ръце. Дори ухото ѝ е било рязано, отбеляза окръжният прокурор Орлин Куздов, цитиран от Dariknews.

56-годишният заподозрян, който от 3 години живеeл с жертвата, напуснал селото и бил установен на другия ден в София. Там е задържан и доведен в шуменския арест.

По информация на местната медия Шум.bg 56-годишният Абил Адил и жената живеели от 3 години заедно в изключителна бедност. В къщата нямали вода и ток. Той изкарвал някой лев като строителен работник.

Миналия вторник жената взела пенсия. Вечерта Абил се напил с ракия и бира. След това станал скандал за пенсията. Мъжът озверял, започнал да налага жената с юмруци и ритници. За да изкопчи къде е скрила парите, той използвал нож, с който рязал ухото ѝ. Побоят завършил, като счупил врата й и жената починала.

На следващия ден убиецът се качил на влака и заминал за София. Там отседнал при сина си от предишна връзка.

Разкриването на престъплението станало бързо. В събота тялото на жертвата било намерено от другия син на Абил, който също живеел в Черноглавци. Той се обадил на секретарката в кметството, а тя на 112. Полицаите веднага тръгнали по следите на изчезналия мъж. Софийските полицаи го намерили 5 часа по-късно.

Мъжът е задържан с прокурорско разпореждане, предстои съдът да реши дали да го остави за постоянно в ареста.

През 2000 година той е излежал присъда за опит за убийство.

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата