вторник, 15 ноември 2022 г.

Въздушна тревога над цяла Украйна, ракети удариха жилищни сгради в Киев

  

Обявена е въздушна тревога в цяла Украйна. Киев е под ракетна атака, съобщиха кметът на украинската столица Виталий Кличко и от офиса на президента Володимир Зеленски, информират украинските медии.

По думите на Кличко ракети са ударили две жилищни сгради в Печерски район, след което е възникнал пожар. Чуват се взривове.

Видео, разпространено от сътрудник на президента, показва уцелените при ракетните удари жилищни сгради. "Медиците и спасителите са на място", каза Кличко и обеща по-подробна информация по-късно. Жителите на Киев бяха призовани да останат в бомбоубежищата.

Съветникът на президента Алексей Арестович свърза масираната ракетна атака над Украйна с речта на Володимир Зеленски на форума на Г-20 в Бали. Украинските медии твърдят, че се изстрелват ракети Х-101 от бомбардировач Ту-95 от руска територия, някъде от района на Волгоград-Астрахан, пише УНИАН.

Ръководителят на областната администрация на града Алексей Кулеба потвърди, че са прихванати поне четири от ракетите.

Според украинските информационни канали в Телеграм ракети летят над Полтавска, Черкаска и Запорожка област. По-рано беше съобщено, че работи ПВО-системата в Черниговска област, която граничи с Киевска, пише руският опозиционен сайт "Медуза". Това е първи обстрел над Киев от две седмици насам.

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата