четвъртък, 10 ноември 2022 г.

МВнР: С пропагандната си риторика, Мария Захарова допълнително ескалира влошените ни отношения с Русия

  

Пропагандна риторика на Русия. Така заместник-министърът на външните работи Костадин Коджабашев определи вчерашното изказване на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, която нарече решението на българския парламент да предоставим военна помощ на Украйна "пореден неприятелски акт, който ще доведе до по-нататъшно влошаване на намиращите се и без това в плачевно състояние двустранни отношения".

Коджабашев припомни, че България е в списъка на Русия с т.нар. неприятелски държави още преди решението на НС за предоставяне на военна помощ, а не обратното

"Освен това говорителят на руското МВнР заявява, че отношенията ни са в най-ниската си фаза, но в същото време със своето изявление допълнително ескалира въпросната ситуация. Двустранните отношения действително са в най-ниската си фаза, по-същество всяко сътрудничество де факто е прекратено", каза още заместник-министърът на външните работи и говорител.

Според него не е проява на добър тон представители на чужда държава, било то и Русия, да коментират решенията на българския парламент

"По никакъв начин не мога да приема и ние като държава обвиненията на г-жа Захарова, че София носи пълна отговорност за удължаването и ескалацията на конфликта в Украйна. Отговорност за тази война има само и единствено Русия. Позицията на Република България по отношение на конфликта в Украйна остава в подкрепа на Украйна. Кой е агресорът и коя е жертвата в тази война е безспорно", посочи Костадин Коджабашев.

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата