петък, 18 ноември 2022 г.

Борисов: Няма да се откажем от хартиената бюлетина, защото не вярваме в машините на Мадуро / видео

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов събра парламентарната група на партията във връзка с напрежението в НС заради Изборния кодекс и заключи, че ПП и ДБ само си търсят претекст, за да напуснат парламента и да отиваме на избори. Той ясно повтори от кои промени е готова да се откаже партията, но този път категорично отсече, че отстъпление от връщането на хартиената бюлетина няма да има. И обясни, че такъв ангажимент ГЕРБ-СДС са поели пред избирателите си.

"Ние от хартиената бюлетина няма да се откажем, ние няма да се откажем и от машинното гласуване. Но от машините на Мадуро. Искаме същите машини, като в Щатите, да дадат пари, да гласуват и да ги купим", отсече Борисов на брифинг в партийната централа.

И призова за пореден път за диалог и обща среща на политическите сили в НС по Изборния кодекс.

"Направете усилия за последен опит за връщане на здравия разум", обърна се към депутатите си Борисов. "Ние не сме инсталирали машини, които със стотици намирахме по складовете. Флашките в една торба ги разнасяха хората на Бойко Рашков в чужбина. Въобще този въпрос никой не го е повдигал", напомни Борисов, както и за надписите "дневникът е подправен". 

"Машинно гласуване - но такива, каквито са в Щатите, не при Мадуро", каза Борисов. "Хайде да говорим сега за сигурността на кодовете и флашките. Как лъжете с тях. Че мамите, мамите. Че сте дали на частник да ви провежда изборите, дали сте. И аз не съм съгласен", коментира Борисов.

И беше категоричен, че никой не е тръгнал да лишава българите в чужбина от право на глас. 

"Район "Чужбина" значи нищо, но вчера беше промотирано, като все едно забраняваме на българите в чужбина, че няма да гласуват - лъжа, могат да гласуват", възмути се Борисов.

И заключи, че от "Промяната" търсят повод да излязат от НС, за да последват предсрочни избори.

Според мен те си търсят повод да излязат от парламента, да отидат на избори, защото апокалипсисът след тях е непоправим. И Кирил, и Асен го знаят прекрасно това нещо. Знаят го и "Да, България", но са приели тактиката на мълчанието. Ние от хартиената бюлетина няма да се откажем, ние няма да се откажем и от машинното гласуване", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Ще имаме ли правителство в третия мандат - партиите да отговорят. И ако няма и ще си играем на кворум и без кворум, единственото работещо нещо - парламентът, ще приключи. И отиваме на избори", коментира лидерът на ГЕРБ, като добави, че в този случай е честно да се каже на президента каква е реалността.

Социални услуги за българи в Италия и за италианци в България!

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата