сряда, 23 ноември 2022 г.

Ново преследване на кола с мигранти по АМ "Тракия"

  

Поредна гонка между полиция и кола с нелегални мигранти предизвика огромни задръствания по магистрала "Тракия", след като трафикът бе спрян на входа на София, съобщиха от МВР.

Около 7.05 часа тази сутрин в района на тунел "Траянови врата" шофьорът на лек автомобил "Шкода" с полска регистрация е отказал да се подчини на полицейско разпореждане.

Следва преследване по аутобана, но в района на Вакарел водачът успява да се изплъзне на предследващите го полицейски сили.

В района на "Църна маца" движението по магистралата е спряно. Това предизвика огромни задръствания и колони от автомобили. 

По неофициална информация колата с нелегалните миграсти се е отклонила през Нови хан, след което е засечена на Северната скоростна тангента. Предполага се, че шофьорът бяга в посока ГКПП "Калотина".

По-късно лекият автомобил е бил открит и спрян в района на Драгоман, а край него са заловени няколко чужди граждани, съобщиха пред Dir.bg от МВР. Все още няма официална информация от какъв произход са нелегалните мигранти, както и какъв е броят им.

Оказало се, че шофьорът на колата е жена с полско гражданство. Тя е карала по АМ "Тракия" с около 200 км в час, предаде Нова телевизия.

Социални и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата