понеделник, 14 ноември 2022 г.

Стоичков подари "Златна топка" на Папа Франциск и открадна шоуто на терена

 

 Източник:corner.dir.bg

Христо Стоичков се похвали, че е подарил копие от "Златната топка" на Папа Франциск преди участието си в Мача на мира, който бе организиран именно от аржентинеца.

Камата игра с №9 за отбора на "белите" редом до други големи футболисти като Роналдиньо, Ерик Абидал, Пабло Забалета, Иван Ракитич, Шота Арвеладзе.

"С голяма голяма радост подарих на папа Франциск копие от моята Златна топка! Бяхме при него, играхме за мира по света във Вечния град! Цар Футбол е най-добрият посланик за мирен свят", написа Стоичков в социалните мрежи.

Той се изправи срещу отбора на "сините", където личаха имената най-вече на италиански легенди като Антонио Ди Натале, Винченцо Якуинта и други.

Двубоят беше в чест на легендата Диего Армандо Марадона, който напусна този свят през ноември миналата година. Някои от децата на десетката присъстваха на събитието на "Стадио Олимпико", като две от тях дори участваха в мача.

Стоичков впечатли с уменията си на десния фланг, като игра през първото полувреме и направи две асистенци, а освен това имаше ключова роля за още едно попадение.

Резултатът беше открит в деветата минута, когато Христо Стоичков получи дълъг пас и свали с глава към Шота Арвеладзе, за да може грузинецът да вкара от лесна позиция.

В 14-ата минута Антонио Ди Натале изравни резултата, след като Гьокхан Инлер отне топката от притивников играч и му подаде.

В 17-ата минута Стоичков отново имаше ключова роля за гол на своите, като даде пас с пета към Мхитарян, който пък подаде на Уго Алмейда, за да може португалецът да вкара на празна врата - 2:1.

Фантастичната игра на Камата продължи, а в 21-ата минута той направи втора асистенция, пускайки топката между трима играчи на съперника за втори гол на Арвеладзе.

Сините намалиха резултата на 2:3 в 24-ата минута, когато след центриране от корнер Якуинта успя да преодолее Роман Вайденфелер.

В началото на второто полувреме влезлият в игра Андий Воронин вкара два бързи гола, за да обърне резултата - 4:3 за сините.

------------------------

Социални услуги за българи живеещи в Италия! Щракнете, за да разберете повече!

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата