сряда, 23 ноември 2022 г.

Храбра бургазлийка стои зад ареста на мургавия мигрант, избягал след гонка

 

Семейството, помогнало за ареста на избягалия мароканец в Бургас, преди месец отново съдействало на полицията при задържането на група мигранти.

Флагман.бг разговаря с жената, която беглецът е пробвал да заговори рано тази сутрин. Тя държи малко кафе в бургаския ж. к. „Възраждане“ съвсем близо до мястото, където бе заловен снощи дрогираният каналджия Мухамад Дургам, предизвикал бясна гонка с полицията.

„Беше 7 часа сутринта и валеше. Тъкмо отварях кафето, когато мъжът – много мургав, целият мокър, видимо недоспал и притеснен, се приближи до мен и заговори нещо на непознат за мен език. Веднага си личеше какъв е. В ръката си държеше 50 евро. Опитах да му задам въпрос на английски език, но не разбираше. Аз се притесних, изгоних го, влязох вътре и се заключих.

Понеже миналата вечер бях видяла цялата полицейска акция и ареста, когато пуснах телевизора няколко минути след срещата с този мъж, видях, че има избягал. Веднага разбрах с кого съм разговаряла. Подадох сигнал в полицията и го описах точно. Ако не бях сама рано сутринта, а с мъжа ми, щяхме да го задържим, но аз се притесних, смятам с основание, защото съм сама жена.

Малко след това видях във вашия сайт, че са го хванали в района на Автогара-Юг“, разказва тя и добавя, че не желае имената ѝ да се споменават, но смята, че в подобна ситуация да подаде сигнал и да помогне на полицаите, е дълг на всеки съвестен гражданин.

До нея бе съпругът ѝ, който също се оказа бдителен бургазлия. Преди малко повече от месец в района на местността Отманли той и служителите му забелязват група от 9 нелегални мигранти, подават сигнал на тел. 112 и изчакват пристигането на граничните полицаи на мястото, за да им съдействат. Един от работниците дори помага на униформените с превод на турски език.

Припомняме, че около 20 часа вчера дрогиран каналджия предизвика бясното преследване по ключови бургаски булеварди. Мъжът е сириец с британски документи за самоличност, за които обаче има съмнения, че не са истински. В България 44-годишният Мухамад Дургам е със статут на кандидат-бежанец, с адрес за призоваване в Харманли.

Оказа се, че джипът „Нисан“, в който натъпкал седем мароканци, е бил нает от фирма рент-а-кар.

В района на Дебелт мобилен патрул на жандармерията вижда в джипа да се качват няколко мъже. Подава им звуков и светлинен сигнал, при който водачът не се подчинява и започва преследването. 

При гонката по бургаските улици няма пострадали, има само материални щети по няколко автомобила.

 Социални и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата