вторник, 15 ноември 2022 г.

Почина детето, блъснато от пиян и дрогиран шофьор

  

Почина 14-годишният Иван, който беше блъснат от пиян и дрогиран шофьор в казанлъшкото село Бузовград. Детето е издъхнало рано тази сутрин, съобщи директорът на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора проф. Йовчо Йовчев пред БТА. 

Момчето беше в реанимацията в кома, в много тежко състояние, след като на 11 ноември 57-годишният Димитър Косев го блъсна и избяга от местопроизшествието. Лекарите се бореха за живота му в продължение на три дни.

Инцидентът стана в петъчната вечер около 17:30 часа. Момчето е било с велосипед, но е стояло в статично положение в момента на удара. Освен загиналия Иван, на мястото на инцидента е имало още две деца с колелета, които в този момент са използвали вендинг автомат, поставен до пътното платно.

В момента, в който са тръгнали обратно към селото, те са видели автомобил, който, по тяхна преценка, се е движил с превишена скорост и е блъснал стоящото в началото на банкета момче, посочи пред журналисти районният прокурор Таня Димитрова. Водачът не е спрял, укрил се е и е заловен четири часа по-късно в дома си.

Според окръжната прокуратура шофьорът е изгубил управление над автомобила.

Мъжът беше тестван с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества и беше отчетен резултат над 1,2 промила и наличие на метамфетамин в кръвта. Той е задържан за 72 часа.

Предстои Районната прокуратура в Стара Загора да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него, информира БНТ.

Преди ден жителите на Бузовград излязоха на протест и затвориха движението. Хората настояват за справедливост и се готвят да протестират и днес, като ще затворят входовете на селото.

В централната част на селото няма никаква маркировка на пътя, негодуват жителите. Твърдят, че няма и необходимото осветление. Те настояват още да има "легнали полицаи", които да принуждават шофьорите да намалят скоростта.

Социални услуги за българи в Италия!

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата