Общинските служители да глобяват с 50 лева хората, които карат тротинетка по централните пешеходни улици в Бургас. Такова предложение е отправено до Общинския съвет заради зачестилите инциденти в града, съобщи БНТ.

От Общинския съвет в Бургас казват, че движението на тротинетки и велосипеди по центъра, още преди 2 години е забранено на национално ниво със Закона за движение по пътищата, но контрол не се прилага.

"Аз лично съм бил свидетел на няколко инцидента, за щастие, много леки и имаше много оплаквания от граждани. С нашето предложение ние целим да дадем възможност на общинските служители да оказват контрол и да издават наказателни постановление, нещо което те в момента нямат вменено като задължение. Също така да се предизвика внимание към този проблем. Самите водачи на подобни превозни средства да узнаят какви са техните задължение, защото действително много то тях не знаят, че е забранено да се движат в пешеходна зона", каза общинският съветник Георги Дракалиев.

Новината за санкции притеснява и велосипедистите. Предвидената санкция за преминаването с велосипед или тротинетка по пешеходните улици е 50 лв.

Социални и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

“Sportello del Consumatore” di Roma