сряда, 9 ноември 2022 г.

След срещата при валията на Одрин: Турските власти подобряват охраната на границата

  

Турските власти поеха ангажимент за подобряване на охраната на границата, увеличават нарядите на жандармерията още от вчера. Това заяви заместник-министърът на МВР Емил Ганчев след срещата с валията на Одрин във връзка с трагичния инцидент на границата. В срещата участваха и български следователи. 

Има и договорка за сформирането на съвместни комисии, които ежемесечно ще провеждат срещи за разрешаване на възникващите проблеми. 

"Благодаря на турските сили за сигурност, които реагираха много бързо и в рамките на 24 часа успяха да открият и заловят извършителите на това убийство. Така че това е един знак, че когато държавата има сили и средства и възможности работи бързо и във взаимодействие с нас. Има ли данни за задържаните? От гледна точка на това, че са извършители и дали са участвали в това престъпление, всичко е въпрос на разследване от нашите две страни, което е в компетенциите на прокуратурата. Каналджийство или дрога? Версии могат да се лансират всякакви, въпросът е какво ще се докаже в хода на разследването", заяви Емил Ганчев. 

Вчера бяха задържани двама турски братя за убийството на 32-годишният полицай Петър Бъчваров, както и ловна пушка с 23 патрона. Блгарската прокуратура заяви, че иска екстрадацията им и водене на съдебния процес у нас.

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата