вторник, 15 ноември 2022 г.

Следствен експеримент установи как е бил застрелян сержант Бъчваров на границата / видео

 

Следственият експеримент, проведен на границата ни с Турция, е установил, че изстрелът, убил граничния полицай Петър Бъчваров, е произведен директно срещу него.

Куршумът е дошъл от турска територия. Убитият се е намирал до направения в телената ограда отвор.

Това обяви по време на брифинг началникът на отдел „Криминалистика“ в НСлС Даниел Цонков.

По думите му са произведени няколко изстрела и след това стрелците са се изтеглили към територията на Турция. За експеримента са използвани съвременни технически средства като 3D скенер, безпилотна летателна система.

Изстрелът е с гладкоцевно оръжие, използвано най-често от ловците. Не е от упор, не е от близко разстояние, от няколко метра траектория е, през самата ограда“, каза Даниел Цонков, началник на отдел „Криминалистика“ в НСлС.

След този изстрел са произведени още няколко изстрела по автомобила на „Гранична полиция“. След това стрелците са се изтеглили навътре към територията на Р. Турция, сочи експеримент на Националната следствена служба. 

„Това, че не бяха извършени тези действия по разследването и от другата страна на загражденията, възпрепятства да се определи категорично мястото на произвеждането на изстрелите. Но се установиха направленията, от които са произведени изстрелите срещу граничния полицай и автомобила на „Гранична полиция“, допълни още Цонков. 

Граничният полицай не е произвел изстрели. Военнослужещият, придружавал загиналия граничар, е произвел изстрели към стрелеца или стрелците в посока Р. Турция.

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата