сряда, 23 ноември 2022 г.

Простихме се тв легендата, с която завършваше денят на поколения

 

Анахид Мелкон Тавитян е едва на 22 години, когато печели конкурс сред 800 кандидатки на Българската телевизия и се превръща в най-известната говорителка в националния ефир. Следват 30 години - от 1961 г. до 1992 г. - в които тя е лице на Българската национална телевизия.

Толкова е популярна и до днес, че митовете за нея вероятно са повече от истините в живота ѝ, голяма част от който минава пред очите на зрителите на Първа програма.

За зрителите на прохождащата Българска телевизия дълги години тя е Ани Цонева, символ на женска красота, с която завършва деня на поколения.

Първият ѝ съпруг е знаменитият Коста Цонев, за когото се омъжва за първи път през 1958 г., веднага след завършване на гимназия. Те се развеждат и после отново се женят и развеждат. Имат две деца - Теодора и Димитър.

Последният ѝ брак е с Васил Тачев, успешен бизнесмен. Имат едно дете - дъщеря, кръстена на Анахид.

През 2012 г. умира съпругът ѝ Васил. През 2016 г. я връхлита тежка загуба - отива си любимият  син - журналистът Димитър Цонев.

Именно фактът, че надживява Димитър, я хвърля в лапите на деменцията, сякаш за да забрави удара и като че ли в случай това е Божия милост.


Анахид Тачева си отиде на 82 години на 18 ноември 2022 г. Новината е съобщена от дъщеря ѝ Анахид, която споделя, че майка ѝ е починала в САЩ, където живеела от едно десетилетие.

Последно сбогом на телевизионната легенда отдадоха семейството ѝ, както и близките ѝ приятели. На поклонението присъстваха дъщеря ѝ Анахид с двамата си сина и съпруга си, които пристигнаха от САЩ, дъщеря ѝ Теодора. На траурната церемония присъстваха и внуците на Тачева - Деси Цонева и Димитър Цонев - младши, майка им Марияна, вдовица на Димитър Цонев.

Анахид Тачева си отиде на 82 години на 18 ноември 2022 г. Новината е съобщена от дъщеря ѝ Анахид, която споделя, че майка ѝ е починала в САЩ, където живеела от едно десетилетие.

Последно сбогом на телевизионната легенда отдадоха семейството ѝ, както и близките ѝ приятели. На поклонението присъстваха дъщеря ѝ Анахид с двамата си сина и съпруга си, които пристигнаха от САЩ, дъщеря ѝ Теодора. На траурната церемония присъстваха и внуците на Тачева - Деси Цонева и Димитър Цонев - младши, майка им Марияна, вдовица на Димитър Цонев. / impressio.dir.bg

Социални и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата