сряда, 9 ноември 2022 г.

Оставиха в ареста единия от обвинените за стрелбата на границата братя, но пуснаха другия

  

                               Снимка: БТА

Съдът в Одрин остави за постоянно в ареста 28-годишният Енгин Ергуван, обвинен в убийството на българския граничен полицай Петър Бъчваров и пусна на свобода брат му Мустафа Ергуван. Единият е обвинен за убийството на Бъчваров, а другият - като помагач.

Двамата днес са заявили пред съдията, че са стреляли срещу фаровете на автомобила и не са разбрали, че са убили българския служител на МВР.

Преди убийството двамата са прекарали четири дни в гората.

Те са забелязани от българските гранични полицаи, които са включили фаровете на автомобила си, а след това са помолили братята да се отдалечат от граничната ограда.

Братята дебнели мигранти в гората, за да ги ограбят, стана ясно още в съдебното заседание в Одрин, съобщават турските медии. Разбра се, и че те имат досиета за кражби.

Те обират жертвите си само на 10 метра от дупката в оградата, когато са забелязани от граничен полицай Петър Бъчваров. Той им светнал с фенерчето и ги предупредил да напуснат района, стана ясно по време на делото. Тогава единият брат открил огън с пушка по нашите униформени и веднага след това избягали.

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата