вторник, 15 ноември 2022 г.

Обвиненият за подкуп граничар остава в ареста, не се нуждае от спешна операция

  

                Снимка: Bulphoto

Обвиненият за подкуп служител на "Гранична полиция" Янко Серафимов остава в ареста, реши Софийският градски съд.

Вчера Серафимов не се яви в съда, защото се оплака от болки в крака и беше транспортиран с линейка в болницата на МВР.

Днес оттам излязоха с официално становище, че 57-годишният служител на "Гранична полиция" няма нужда от операция по спешност на раната на крака, а само от компреси и ластичен чорап, предаде БНТ.

Неговата защита - адвокатът Бойко Найденов, каза, че клиентът му е незаконно задържан за повече от 72 часа. Съдът обаче отрече това да е вярно. Това, че липсват категорични доказателства за взимането на подкуп от 2000 лв. също не беше прието от съда за истина.

Съдията посочи, че на 11 ноември, обвиняемият се е срещнал с един от свидетелите по делото до сградата на бул. "Мария Луиза". Тогава със специално разузнавателно средство е установено, че са налице доказателства началникът на сектор в "Гранична полиция" да е взел подкуп.

Според съда има опасност Серафимов да извърши нови престъпления, както и да възпрепятства обективния ход на разследването като организира срещи и разговори между него и други участвали в деянието, за което е обвинен. Поради това обвиняемият получи най-тежката мярка за неотклонение.  

Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд. Разследването по случая продължава.

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата