вторник, 22 ноември 2022 г.

Шофьорът на мигрантите, врязал се в полицейския бус, е българин

  

                                Снимка: БТА

Националното следствие поема разследването на инцидента, при който пострада полицай и бе откаран в много тежко състояние в болница, съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

До момента е установено, че преследването на буса със софийски номера, в който е имало 10 мигранти, е започнало на магистрала "Тракия" при Ихтиман. Шофьрът на буса е българин.

"Катастрофата се е случила рано сутринта при мотел "Ихтиман". Там е бил направен опит от страна на полицейски служители да бъде спрян бус със софийска регистрация, а шофьорът на буса не се е подчинил и е продължил в посока София. На входа на столицата бусът е бил препречен от автомобил на специализираните полицейски сили. Шофьорът на буса, който е превозвал мигрантите, не спира и се блъска в полицейския бус, а вследствие на това полицейски служител е в тежко състояние с опасност за живота", съобщи Милева пред bTV.

Разследването ще се води от градската прокуратура в столицата.

Тежко пострадалият полицай е 51-годишен. Той е закаран в безсъзнание в болница "Света Анна", където го оперират по спешност.

Шофьорът на буса с мигранти е българин и също е в болница "Света Анна", както и още трима нелегалните мигранти. Те са на възраст между 20-30 години, като нараняванията са им без опасност за живота. При инцидента е пострадал още един мигрант, на 19 години, който е е откаран във ВМА с черепно-мозъчна травма. Настанен е в шокова зала. 

Случаят с катастрофата при Казичене напомня за тежкия инцидент в Бургас, при който двамата полицаи буквално бяха пометени и загинаха на място при опита си да спрат автобус с мигранти, препречвайки им пътя с полицейския автомобил.

Социални и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата