понеделник, 14 ноември 2022 г.

Бащата на Сашко е разпитван два пъти, засега няма данни детето да е жертва на престъпление / видео

  

Бащата на изчезналия в Перник Александър - Александър Цветанов, е бил разпитван два пъти, но не е бил подлаган на полиграф. Това заявиха на брифинг представители на Окръжната прокуратура в Перник и МВР, съобщи Дир.бг.

"До момента са разпитани свидетели от близкия кръг на детето, които са го обгрижвали и са имали непосредствен контакт с него. До момента не са събрани доказателства, че детето е жертва на престъпление", подчерта говорителят на окръжното обвинение в миньорския град прокурор Албена Стоилова и добави:

"Многократно се е случвало за кратки периоди детето да бъде изпускано от поглед заради заболяването му, което е свързано с хиперактивност".

Властите бяха категорични, че видеокамерите в града непрекъснато се следят, но няма данни Сашко да се е возил в градския транспорт.

От МВР разкриха, че до момента са получени 39 сигнала за малкия Сашко, но за съжаление, той до момента не е установен.

На въпрос относно разпространеното видео от кв. "Мошино", на което се твърди, че е заснето 12-годишното момче, прокурор Стоилова заяви, че до момента няма доказателства, че това в действителност е Александър.

"Където има изградено видеонаблюдение в града на общинско ниво, имаме достъп до него и се гледа постоянно. Постоянно се работи, проверяват се сигнали. Самият случай е такъв, обаче, че няма шаблон, по който да се действа", каза директорът на Областната дирекция на МВР в Перник старши комисар Павел Млеканов и призова хората, които имат някаква информация или искат да сигнализират по случая да се обаждат първо на тел. 112.

По думите му периметърът на търсене само в гористата местност около профилакториума е в радиус около 15-16 км, иначе се претърсва цялата област. А Александър е обявен за издирване на територията на цяла България", допълни Млеканов.

Директорът на полицията в Перник каза още, че има данни, че майката на детето ще пътува за България, но до момента не е влязла на наша територия. Проверка на Dir.bg показа, че Радостина Цветанова живее във Великобритания, а в профила си в социалните мрежи през годините е публикувала снимки на Сашко, както и на по-големия си син. Кадрите с изчезналото момченце обаче са отпреди 2018 година.

Малко по-рано пред БНТ близък до семейството Марио Антонов обясни, че на разпространеното вчера видео категорично не е издирваното дете.

По думите му бащата на Александър е прекалено уморен и се е подвел в твърденията си, че неговият син е на видеото.

"Бащата се е подвел, според мен и според хора, които познаваме Александър. Определено на клипа не е Александър. Той не е с очила, на клипа детето е с очила. Александър е със сиво яке, на клипа детето не е със сиво яке", коментира Антонов.

Той благодари на усилията на всички в издирването на момчето, повече от 72 часа.

"Искрено се надяваме на щастлив край", каза Марио Антонов.

---------------------------------------------

Социални услуги за българи в Италия!

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата