четвъртък, 17 ноември 2022 г.

Ултрас на Левски смрази България с това зверство / видео

 

Пореден фрапиращ случай на насилие над животни в страната. Бездомно куче е било примамено от мъж в столичен квартал, който часове след това го връща с ужасни травми. Сочен за извършител е ултрас на Левски, който се казва Захари Шулев и е задържан от полицията, твърди glasnews.

Местни жители твърдят, че той от години изтезава беззащитни животни в дома си. По непотвърдена информация той е и зоофил (упражнява насилствено съвокупление с кучета - б.р.).

Ситуацията е споделена от организацията за защита на четириногите "Animal Rescue", които подават сигнал до властите, но не разкриват името на извършителя. Именно те се отзовават на сигнала за откритото безпомощно четириного. Като споделят и видео от ужасната нощ.

"Човек излиза от дома си и примамва с храна бездомно куче. Кучето подтичква след него, щастливо размахало опашка.

Четири часа по-късно същият човек се появява. Носи кучето на ръце и го захвърля край пътя. Кучето не помръдва. Вече не тича, защото има счупени кости и множество порезни рани. Не маха с опашка, защото изпитва неистова болка", разказват от организацията.

Момчето, насилвало кучета, блудствало с дете

Те попадат на записи от охранителни камери, които са фиксирали станалото. Оказва се, че инцидентът не е единствен, а подобно насилие има от години. Като броят на гаврените животни е огромен. Намирани са дори осакатени трупове.

"Направихме малко разследване. Издирихме и изгледахме видео записите от околни охранителни камери. Не бяхме готови за това, което видяхме.

Задавахме въпроси и получихме ужасяващи отговори. Свидетели разказват, че това насилие продължава от години. Че са чували писъците на безброй кучета и котки, че са намирали осакатените им трупове. Че са търсили съдействие от полицията, но не са го получили", пишат от "Animal Rescue".

От организацията не са назовали името на сочения за извършител, кой е той става ясно от коментарите на очевидци. Граждани са възмутени от станалото. Те се притесняват, че проявите му скоро може да засегнат и деца. Към момента по случая е подаден сигнал.

"Ние вярваме, че за да заработи системата, трябва да я накараме да работи. Предадохме на полицията записите от камерата, имената на десетки свидетели (сред тях и деца, видели и чули неща, които никой не трябва да вижда и чува); епикриза от Централна ветеринарна клиника, където настанихме Мечо за денонощно наблюдение през първите няколко дни, след намирането му. Епикриза, в която се констатират счупените кости и порезните рани.", добавят от Animal Rescue.

Според законите на България, насилието срещу животни е престъпление, а справедливост се очаква от действията на прокуратурата и МВР.  През това време кучето Мечо ще се лекува от раните си, а граждани си задават и други въпроси.

Социални услуги за българи в Италия и за италианци в България!

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата