вторник, 15 ноември 2022 г.

Откаченяк тича гол из гробище, извършва вандалски прояви, троши наред

Страдащ от психично заболяване жител на курортното село Ягода е задържан от полицията след пореден сигнал за вандализъм в местният гробищен парк, съобщи кметът на община Мъглиж д-р Душо Гавазов, пише Телеграф бг.

Близо 20 каменни плочи са били натрошени от психаря в гробището на родното му село, двойно повече са щетите в съседното Тулово, където младият мъж е вилнял на празника на свети архангел Михаил, 9 ноември.

По думите на д-р Гавазов същият индивид е бил хващан от охраната на парка в Мъглиж преди месеци, докато се разхождал по адамово облекло из алеите.

За съжаление не можем да направим нищо спрямо виновника за нанесените поразии, мъжът е с психични отклонения и не носи наказателна отговорност за стореното от него, коментира управникът на малката полупланинска община.

Сходен проблем имаше наскоро и в съседното община Гурково, където общинската администрация пое разходите за възстановяване на потрошените паметни плочи .

Между  800 и 1300 лв струва направата на един скромен гроб с паметна плоча, на която са написани само името и фамилията на мъртвеца, установи репортеската проверка. 

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата