понеделник, 14 ноември 2022 г.

Откриха мъртъв кмет в колата му

  

Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов е открит мъртъв в автомобила си с огнестрелна рана в главата. Тялото е намерено днес следобед в лека кола в местността Цървуле. Това е в района на хижа Трещеник, над града. 

Работи се по версиите убийство или самоубийство. По данни на МВР Нуредин Кафелов притежава валидни разрешителни за късоцевно и дългоцевно оръжие.

Мъжът е открит около 16:30 часа, посочиха от ОДМВР - Благоевград.

Полицейски служители на място работят по установяване на всички факти и обстоятелства, допълниха от полицията. За случая е уведомена Окръжна прокуратура - Благоевград, информира БТА.

Кафелов е избран за кмет от листата на ДПС за последно през 2019 година, но е избиран неизменно в последните двайсетина години. Преди да стане кмет беше в ръководството на Комисията за финансов надзор.

Кафелов бе проверяван от Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) заради евентуален конфликт на интереси.

Областният управител на Благоевград Николай Шишков разкри по бТВ, че вчера Кафелов е бил на лов в планината.

"Вчера се чухме и се разбрахме да се видим през седмицата", каза областният управител, който в момента е в Гърция. Той добави, че двамата се чуват почти ежедневно, а се познават почти от 40 години, още като ученици. "Г-н Кафелов беше един от най-дългогодишните кметове в нашата област", добави още областният.

"Вярвам, че бързо ще разкрият причината за смъртта на кмета", каза Шишков и изказа съболезнования на община Якоруда и на семейството на кмета. 

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата