понеделник, 21 ноември 2022 г.

6 крадеца на енергия, които ни съсипват (а не бива да хабим нерви за тях)

 

жена тъга 

Енергията, която ни се дава, не е безкрайна. Всеки има периоди на безсилие, апатия и умора. Как губим скъпоценната си жизнена енергия, без да забелязваме това? И възможно ли е да попълним нейния дефицит? 

Никой не спори, всичко това може да ни смазва всеки ден с непосилната си тежест, да предизвиква у нас усещане за безсилие. Но има и точки на изтичане на жизненоважна енергия, за които малцина подозират.

Какво отнема енергията ни?

Песимистичното настроение – сериозна причина не само за проблеми със стомашно-чревния тракт, но и за редица по-сериозни недъзи. Те се проявяват на фона на отслабен жизнен тонус и имунитет. Психолозите твърдят, че ако сте в ситуация, в която умората просто не ви напуска, не бива да се отчайвате.

Можете да се справите с този проблем, без да прибягвате до външна помощ. В действителност най-вече човек се уморява от себе си, а именно, уморява се от собствените си реакции към определени събития. Разбира се, винаги ще има сериозни причини за вълнения. Но има и по-прости неща, които могат да тровят живота ни.

Какво най-често ни вади от равновесие? Повечето хора ще внесат в този „черен списък“ работа, семейни проблеми, домашни проблеми. Така ли е?

Вижте повече ТУК !

Социални и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата