четвъртък, 17 ноември 2022 г.

Акция на ГДБОП в 6 града: Десетки обиски и арести

 ГДБОП започна мащабна акция срещу прането на пари - News.bgСтотици предмети с видими белези на движими културни ценности бяха спасени при специализирана операция на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", съобщиха от МВР. 

Мащабната акция е проведена вчера на територията на градовете Гоце Делчев, Кюстендил, Петрич, Доспат, Ракитово и Видин. Действията срещу престъпления, свързани с участие в организирана престъпна група за търсене, държане и трафик на движими културни ценности, са осъществени от служители на ГДБОП съвместно с Окръжна прокуратура - Благоевград.

В рамките на операцията са претърсени множество адреси. Намерени и иззети са около 355 предмета с видимите белези на движими културни ценности, както и парични средства. Според експерти иззетите предмети са с голямо историческо значение.

За срок до 24 часа са задържани седем души, участвали по първоначални данни в престъпната дейност. На единия от тях - чужд гражданин, е повдигнато обвинение и е взета мярка за неотклонение парична гаранция.

Работата по случая продължава.

Социални услуги за българи в Италия и за италианци в България!

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата