сряда, 23 ноември 2022 г.

В България искат на 25 години да имаш 5 години стаж

 Лора Петрова

                  Лора Петрова

"Влиянието на приятелите върху съзнанието на човек е с голяма тежест, голяма част от подрастващото поколение пряко се интересува от мнението на заобикаляшата го среда, като по този начин възпрепятства своите бъдещи планове", споделя Лора Петрова, следващият гост на автора на платформата Бисер Кунчев в рубриката "Идеалният кандидат" представя.. / business.dir.bg

Коя е тя?

Казвам се Лора Петрова, от Враца, от 2013 година живея в София. По образование съм инженер "Горско стопанство", стажът ми беше в края на 4 курс, което през моята призма е прекалено далечно, но за това по-късно. От 2013 до момента не съм спирала да уча, малко след дипломирането си като инженер не видях особено добра перспектива за реализация и се пренасочих към сферата на Здравеопазването - няколко сертификати и започнах работа като Лекарски асистент на лекаря по Дентална медицина и така вече 6 години, като през това време записах магистърска степен "Трудова медицина и работоспособност", тъй като тежестта на дипломата, винаги, накланя везната или поне би трябвало да е така, спорен въпрос!

Лятото на 2022 приключи обучението ми в сферата на ПР и Връзки с обществеността. Много скоро започва обучението ми в областта на Дигиталния маркетинг - магистърска степен. Обичам да комуникирам с хора, за мен комуникацията е изкуство и не всеки успява да рисува с богата палитра от думи, която предоставя българският език. Харесва ми да помагам на хората и много бих искала всяко човешко същество да получава качествено здравеопазване и адекватна обратна връзка, относно неговото здравословно състояние, ключов фактор в отличната комуникация е емпатията между нас, хората.

Относно платформата - поздравления, прекрасен проект, единствен минус е, че голяма част от стажовете не са платени, а българинът го стимулират парите, за съжаление или не - това е истината, но понякога трябва да носиш банички и кафета, за да застанеш начело на нещо качествено или да се издигнеш йерархично.

Първият ми стаж беше в края на 4 курс, когато завършвах инженерната си специалност в Лесотехнически университет - София, което е прекалено късно и за една прохождаща личност е трудно, тъй като в България тенденцията е, ако може да си на 25 години и да имаш 5 години стаж. В една голяма част от страните на изгряващото слънце, стажовете започват дори в края на първи курс, както и практиките са силно застъпени в учебния процес, за разлика от една огромна част на университетите в нашата страна. Университетите трябва да имат сключени договори с фирми, които да запознават студентите още във 2-ри курс с естеството на работата, която ги чака в тяхната бъдеща кариера, дори в края на първи курс, така те биха подобрили по-голяма представа дали това, което са избрали отговаря на техните очаквания, тъй като теорията е една, практиката - друга, а реализацията - съвсем необятна Вселена. Имайки яснота, биха се спестили средства и време, които могат да се използват в друго направление.

Социални и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата