вторник, 15 ноември 2022 г.

Челен сблъсък край манастир: 15 души, 13 от които чужди туристи, са в болница в тежко състояние

  

                                     Снимка: bTV

13 чужди туристи, екскурзовод и шофьор на туристически бус, в който са пътували чужденците, са транспортирани в болницата в Благоевград след катастрофа, станала на пътя към Рилския манастир, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Сигнал за инцидента, който е станал в района на село Пастра, е подаден около 12 часа днес, когато на заледен усоен участък са се сблъскали туристическият бус и джип. В микробуса са пътували граждани от Италия, Испания, Еквадор, Германия, Англия, казаха за БТА от Спешния център в Благоевград.

Екипите на Спешните центрове в Благоевград и Рила са извозили пациентите за прегледи. На място е било оказана помощ на една от пътничките. Общо 11 души остават на лечение в областната болница в Благоевград. Пострадалите са с порезни рани, а водачът на джипа, участвал в произшествието, е със счупени ключица и крак. На този етап няма опасност за живота на пострадалите, те са с различни контузии, оплаквания от болки в главата, комоцио, наранявания на крайници. Предстои да се направят допълнителни изследвания, каза д-р Атанасов от Спешния център в Благоевград.

Пътят беше затворен за два часа за движение на моторно-превозни средства, но преди минути е бил отворен, уточниха от ОДМВР-Кюстендил.

Шофьорът на джипа е пътувал сам.

При тестването на водачите за употреба на алкохол пробите са се оказали отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Социални услуги за българи в Италия!

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата