събота, 12 ноември 2022 г.

14-годишен в кома след инцидент с пиян шофьор

  

Четиринадесетгодишното момче, което пострада в тежкия пътен инцидент вчера в казанлъшкото село Бузовград, е в кома и е интубирано, съобщи за БТА проф. Йовчо Йовчев, директор на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович", където е настанено за лечение. Тинейджърът е с опасност за живота, посочи още медикът.

Днес Районната прокуратура в Стара Загора повдигна обвинение спрямо 57-годишния Д.К. за нарушение на правилата на движение по пътищата и причиняване по непредпазливост на средна телесна повреда на 14-годишния И.С. Инцидентът е станал около 17:30 часа на 11 ноември.

Водачът е управлявал лек автомобил марка "Опел Астра" под въздействие на алкохол от 1.38 промила и след употреба на наркотично вещество - метаамфетамин, установени с техническо средство. Той е избягал от местопроизшествието и се е укрил, заловен е четири часа по-късно.

Обвиняемия Д.К. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.

Под ръководството на прокуратурата в Стара Загора се провежда активно разследване за установявате на цялата фактическа обстановка по случая и доказване вината на обвиняемото лице.

Както БТА съобщи, на мястото на инцидента са се намирали три деца, които са били с велосипеди и са използвали поставен до пътното платно вендинг автомат. В момента, в който са тръгнали обратно към селото, те са видели автомобил, който, по тяхна преценка, се е движил с превишена скорост и който е блъснал стоящото в началото на банкета момче, коментира пред журналисти районният прокурор Таня Димитрова. Наказанието спрямо Наказателния кодекс предвижда "лишаване от свобода" от една до шест години, каза наблюдаващият прокурор Дойчо Цанев.

Случая днес коментира и главният прокурор Иван Гешев. "Още едно дете е пометено от поредния, вероятно пиян и дрогиран шофьор. Детето се бори за живота си, в тежко състояние. А шофьорът не е помогнал. Избягал е. Какво още трябва да се случи, за да разберем, че трябва да спрем да се раняваме и убиваме на пътя?". Това посочва той в изявление във фейсбук страницата на прокуратурата във връзка с тежкия инцидент.

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата