сряда, 16 ноември 2022 г.

Издирват 12-годишно сирийче, което живее в България със семейството си

 

Полицията обяви за издирване дете от сирийски произход от пловдивското село Болярино. Сигналът за изчезналото момиче е подаден от родителите към 12 часа, цели пет часа след като е било видяно за последно.

Има обаче противоречия в показанията им за възрастта на детето - между 12 и 14 години. Детето и неговото семейство са със статут на временно пребиваващи у нас, съобщиха от полицията.

Семейството живее от юни месец в Болярино, регистрирани са, имат шест деца, едно от които е на годинка. Майката гледа децата, а бащата работи. Не говорят български, каза кметският наместник Стефка Милиева, цитирана от БНР.  Живеели в къща, която била собственост на чужда фирма.

"Кротки хора са, не са създава ли проблеми. Днес по обяд се обадиха, че едното дете е изчезнало", допълни Милиева.

Децата не посещават училище, защото не знаят български език.

Пловдивската полиция води активно разследване. Работи се по три версии за изчезването на детето, предаде "24 часа". Първата е за отвличане, втората - че момичето е избягало, и третата - че може да е прибрано някъде.

Майката не можела да обясни как точно е изчезнало детето. Била в къщата, която обитават, и не разбрала кога Рейсян е излязла.

Цялата полиция на РУ Раковски, криминалисти от Пловдив и София, както и жандармеристи са ангажирани в издирването. Проверява се всяка къща в селото, както и околностите му - гори, кариери, канавки. Включени са и следови кучета.

Извънредно! Шокираща развръзка по случая с потъналото вдън земя 12-г. момиченце

Социални услуги за българи в Италия и за италианци в България! 

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата