Пожар е избухнал тази сутрин около 10 часа в 10-етажния блок "Олимп" в Русе. Огънят е възникнал на деветия етаж, където живее сама 30-годишна млада жена в инвалидна количка. По информация от съседи вечер идвала жена, която да полага грижи за нея, предаде bTV.

Семейство от съседния блок случайно са видели пламъците, които са излизали през терасата. Жената веднага е подала сигнал на тел. 112, а мъжът ѝ - Иван Костадинов, се е втурнал да помага. Стигнал е до апартамента и е влязъл вътре. С подръчни средства - вода и леген от кухнята, е успял да изгаси пламъците. Открил е младата жена в съседната стая, където е успяла да се скрие от пожара. Тя не е пострадала, а заедно с Костадинов са били прегледани от екип на Спешна помощ.

На място са били изпратени три пожарни и вишка, а районът бе отцепен от полицията. Пожарникарите са овладели окончателно огнището, загасено вече от съседа.

Най-вероятно пожарът е тръгнал от незагасена цигара, която собственичката е пушила на балкона. Причините са в процес на изясняване.

“Sportello del Consumatore” di Roma