петък, 11 септември 2020 г.

Камион се заби в чакащи на червено коли, млада жена загина в пламъците, има още пострадали

  

                      Снимки: Динко Динев/Фейсбук

Камион помете няколко коли, които чакат на червен светофар посред бял ден в град Айтос. При инцидента има една жертва - жена, която е загинала в самозапалила се кола. При инцидента има още ранени, чието състояние се изяснява.

Ето какво съобщиха от местната полиция:

Около 12.40 ч. днес на ул. "Хаджи Димитър" камион "ДАФ", с бургаска регистрация, управляван от 51-годишен несебърлия, движещ се от Руен в посока кръговото движение, по неустановени до момента причини в района на Автогара - Айтос отнема предимството и допуска катастрофа с пресичаща по пешеходна пътека пешеходка, след което блъска намиращите се по ул. "Хаджи Димитър" 7 превозни средства.

Те вероятно са изчаквали червения сигнал на светофара. Освен леки автомобили, сред тях има и микробус.

От инцидента джип "Тойта Рав 4" с търговишка регистрация се самозапалва, като пътуващата на задната седалка 28-годишна жена от Търговище загива на място. Към момента в посока УМБАЛ - Бургас са откарани множество пострадали, чието здравословно състояние е в процес на изясняване.

Част от айтоската улица "Хаджи Димитър" е затворена за движение, като на място работят полицейски екипи от сектор "Пътна полиция" ОДМВР - Бургас, Районно управление - Айтос и служители от "Пожарна безопасност и защита на населението" - Айтос. Предстои извършване на оглед на местопроизшествието. Пътният трафик в посока от и за Руен се извършва през обходен маршрут.

Причините за инцидента са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Новините от днес и със задна дата