петък, 11 септември 2020 г.

Сачева: Работим за обществения интерес, а не за политическия

  

На протеста има хора, които не ни харесват, които искат радикални промени, но има и хора, на които очевидно политиките на правителството им пречат. Има партии и субекти, които започнаха твърде рано предизборната кампания. Това коментира в студиото на "Панорама" министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Политически и в чисто партиен план, без съмнение, ние имаме много по-голяма полза да подадем оставка, категорична е тя. Но ако говорим за отговорност, бъдещето на България е преди всичко в ръцете на българските граждани и политици, допълни министърът.

Бих искала да се научим да гледаме на нещата в тяхната цялост, защото в момента част от хората се опитват да омаловажат това, че на протеста има и недобронамерени хора.

Времето, с което разполагаме, се нарича мандат, в този смисъл разчитаме на нашите избиратели и на хората, които разбират, че в окото на бурята никой не си маха капитана, смята Сачева.

Според нея, това, което не се вижда в момента, е подкрепата, която управляващите получават, защото има и такава.

Ние възнамеряваме да завършим мандата си, категорична е министър Сачева.

Тя обясни, че Законът за социалните услуги работи от юли. Правителството отпуска допълнителни средства, въпреки че през цялото време са били упреквани, че не са толкова щедри по време на кризата.

Всеки един от нас плаща много висока лична цена, ако говорим за политическата - тя също със сигурност е висока. Но ние сме избрали да работим в полза на обществения интерес за сметка на политическия.

Новините от днес и със задна дата