четвъртък, 10 септември 2020 г.

Търсят изчезналия Янек на площ от 300 кв.км, обиски текат и в София

  

Районът, в който полицаи и жандармеристи търсят изчезналия дупничанин Янек Миланов, е разширен до около 300 квадратни километра. Това стана ясно след посещението на главния прокурор Иван Гешев в Кюстендил.

Претърсвания се извършват и на софийски адреси, както и на изоставени и необитаеми постройки и обекти.

43-годишният дупничанин Янек Миланов е в неизвестност от вечерта на 31-ви юли, когато за последно е засечен от камери за видеонаблюдение в джипа на бодигарда на братя Галеви - Васил Капланов-Каплата. Каплата е задържан два пъти, но за други разследвания. Оттогава няма никакви следи или информации за дупничанина, който от години живее и работи във Франция, но редовно се прибира в родния си град.

Първоначално беше претърсен район от около 120 квадратни километра. Сега периметърът е разширен до 300 квадратни километра.

Пред репортерите главният прокурор Иван Гешев каза, че въпреки ангажираността на служителите на МВР около протестите в столицата, по издирването на изчезналия Янек Миланов се работи много активно: "Продължава да се работи много активно по случая "Дупница". Надяваме се на пробив в това разследване".


Новините от днес и със задна дата