вторник, 15 септември 2020 г.

Назоваха датата на най-мощната магнитна буря за 2020 г.

  

Специалистите са променили датата, когато нашата планета е изправена пред най-мощната магнитна буря за 2020 г., съобщават световните издания. Метеоролозите са изменили календара на магнитните бури, който бе предварително съставен за септември тази година.

Както са съобщили специалистите, най-силната магнитна буря трябва да се очаква в края на септември, но подготовката за нея е най-добре да започне още сега. Както бе споменато по-горе, магнитната буря ще се състои в края на този месец. 

В момента експертите говорят за ниска слънчева активност, поради което магнитните бури имат незначителен показател за интензивност и не причиняват никаква вреда на зависимите от тези метеорологични събития хора и нашата планета. Трябва да се отбележи, че началото на колебания на магнитното поле, както и продължителността, напълно могат да се предвидят предварително. 

Няколко дни след регистрирането на избухване на Слънцето, жителите на Земята ще могат да усетят промяната в магнитното поле. Най-силната магнитна буря трябваше да започне много по-рано, но сега експертите направиха съвсем нова прогноза. Силна активност на Слънцето ще се наблюдава около 23 до 29 септември. 

Най-силното въздействие върху нашата планета ще се случи на 27 септември. След това магнитната активност ще се появи едва през октомври. Според предположенията на експертите, тя ще достигне сила от 3-та степен. Около ден преди магнитната буря, желателно е да се използват лекарства, които правят кръвта по-течна. 

Например обикновеният аспирин ще помогне за това симптомите да бъдат по-слабо изразени, а състоянието на зависимите от магнитните бури хора - по-стабилно. Също така трябва да се обърне внимание на храненето, да се правят поне малко упражнения и да не се забравя за редовните водни процедури.

Новините от днес и със задна дата