петък, 31 юли 2020 г.

Извънредна новина от Гърция за българите и PCR - тестовете!

Гърция удължи до 15 август влизането с PCR тестове в страната през ГКПП Промахон, както и по въздух. Новината бе обявена тази вечер от гръцкото здравно министерство. Ограничението важи за туристи от България, Румъния и Арабските Емирства. В съобщението се казва, че маската в затворените помещения като банки, офиси, магазини важи за всички. Ако някой извърши нарушение, глобата е 150 евро.
Мотивът за удължаването на срока е големият брой заразени, които се установяват при влизане през границата. Предишният срок бе 4 август.
Гръцките здравни власти съобщиха преди дни, че са потвърдили 52 нови случая на коронавирус само за 24 часа, с което общият брой на потвърдените случаи в страната достигна 4279, съобщава в. „Катимерини“.
Седем от новите случаи бяха регистрирани на входните пунктове на страната, посочи в ежедневния си доклад Националната организация за обществено здраве.

Общият брой на направените тестове е 457 540.
Румънците, които заминават на почивка в Гърция, водят „истинска битка“, за да се запишат в някои от акредитираните центрове за тестване за коронавирус, съобщава телевизия Диджи24.

Новините от днес и със задна дата