петък, 31 юли 2020 г.

СДВР предупреди протестиращи в София: Вдигаме тона! Това са недопустими провокации!

„Ще вдигна тона! Преди час се случи инцидент на Орлов мост – така ще го нарека, защото от няколко дни предупреждаваме, че това ще се случи. От това, което видяхме, един от протестиращите се насочи към жената и я замеря със съдържанието на чашата, която държи. "После тя му посяга с бастун“, това заяви комисар Тони Тодоров, който е зам.-началник на сектор „Охранителна полиция“ съм СДВР. Зам.-началникът на сектор „Охранителна полиция“ съм СДВР комисар Тони Тодоров.
Припомняме, че по-рано днес ПР-ът на подсъдимата ексметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева – Петър Кърджилов, нападна възрастна жена на Орлов мост.
„Всички трябва да анализираме тази ситуация и да преценим от коя страна е извършена провокация. Трябва ясно да подчертаем, че всеки има право на мнение. За мен лично жената се е явила там, за да изрази своето мнение, а видяхме реакцията на протестиращите. На всички трябва да е ясно – всеки ще носи отговорност за своето поведение.
В момента и двете страни се намират в Първо Районно.
Протестиращи от Орлов мост твърдяха, че това е провокация. Ще проверим. Но това е недопустимо“, отсече зам.-началник на сектор „Охранителна полиция“.
Той бе категоричен, че полицейско насилие не е упражнено от страна на полицаите при ареста на Петър Кърджилов. „Това бе показно за изключително професионален арест“, поясни комисар Тони Тодоров.
Той даде пример и за друго безумие от страна на протестиращите. „Недопустимо нещо се случи и вчера на кръстовището на булевардите „Арсеналски“ и „Черни връх“ имаше жена в нетрезво състояние, която даваше указания на полицаите и беше влязла в ролята на служител на МВР и караше униформените да спират автомобили и да проверяват шофьорите за алкохол и наркотици. Това е недопустимо и е провокация!“, категоричен бе комисар Тодоров. Той призна, че разговори между протестиращи и полицаи текат постоянно.

Припомняме, че по-рано днес протестиращи се сопнаха, че няма да пускат градския транспорт, защото целта им била да причинят неудобство. „Този протест не е обявен. Не е регламентиран. Все пак не може да кажем, че ние показваме толеранс към тях‘, каза още зам.-началникът на сектор „Охранителна полиция“ съм СДВР.
„За съжаление не постигнахме никакво споразумение с протестиращите от палатките на Орлов мост. Малко по-сговорчиви бяха тези пред Министерския съвет“, каза пък Красимир Димитров, директор на „Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община.
Директорът на „Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община Красимир Димитров Припомняме, че именно той от ранни зори се опитва да преговаря с малцината протестиращи да пуснат движението на градския транспорт в София, но те отказаха. Красимир Димитров предупреди, че може да се стигне до сблъсъци между хората, които са изнервени заради блокадата на движението в София и градския транспорт и тези, които парализират движението.

Новините от днес и със задна дата