събота, 25 юли 2020 г.

Наш бандит уби мъж във Франция и изнасили жена му

Мъж от България е осъден на доживотен затвор във Франция заради серия тежки престъпления. 32-годишният мъж от Пещера е извършил убийство, опит за убийство, нанасяне на тежка телесна повреда, изнасилване и незаконно проникване в частен имот, съобщава bg-voice.com Нашенецът влязъл чрез взлом в къща във Франция, убил мъжа, след което изнасилил съпругата му и се опитал да я убие и нея. До окончателното влизане на присъдата успял да се укрие и да се прибере в България.
Той е обявен за международно издирване. В Родината обаче мъжът бил задържан за друго престъпление и се намира в затвора в Бобов дол, където изтърпява наказание лишаване от свобода за срок от 9 години Присъдата е на съда в град Гоце Делчев.
Заради убийството и изнасилването във Франция за българския гражданин има издадена международна заповед за арест.
Окръжният съд в Кюстендил е постановил „задържане под стража“ по това искане, което подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.
Предстои образуването на дело, с което съдът да прецени дали да допусне изпълнението на европейската заповед за арест, а след това да пристъпи към екстрадиция.

Новините от днес и със задна дата