понеделник, 20 юли 2020 г.

Див екшън с въоръжен мъж в хотел в "Слънчев бряг"

Задържан е служител на "Пътна полиция" към ОД на МВР в Ловеч - От ...
По искане на Районна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо чешкият гражданин Марек К. Той е обвинен за това, че противозаконно е отнел множество лични вещи (документи, ключове, банкови карти, мобилен телефон и др.), собственост на различни лица, отседнали в комплекс, находящ се в к.к. „Слънчев бряг“.
Престъплението е квалифицирано по чл. 194, ал.1 от НК. Той е обвинен и за това, че на същото място (в стая от комплекса) се е заканил с убийство на 25-годишна жена, като насочил пистолет към нейното чело.
Престъплението е квалифицирано по чл.144, ал.3, вр. ал.1, вр. чл.23, ал.1 от НК. По време на разследването е установено, че обвиняемият е проникнал в комплекса, носейки със себе си две празни чанти. След това е започнал да влиза в празни стаи и противозаконно да отнема вещи от тях. В една от стаите се намирала пострадалата жена.
Обвиняемият тръгнал към нея и извадил пистолет, който насочил към нейното чело.
Започнал да говори на език, който бил непознат за жената. В един момент обвиняемият хвърлил чантите през балкона, скочил през терасата и побягнал с тях.
Престъпленията, осъществени при условията на реална съвкупност, са извършени за времето от 19.28 ч. до 19.45 ч. на 12.07.2020 г. Определението на Районен съд – Несебър може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Бургас.

Новините от днес и със задна дата