петък, 24 юли 2020 г.

МВР бие тревога: Истински ад преди Бургас очаква всеки, който в петък отива на Черноморието!

МВР бие тревога: Истински ад преди Бургас очаква всеки, който в петък отива на Черноморието! - 0
От извънредно съобщение на МВР, изпратено до медиите, става ясно, че утре българският туризъм ще бъде подложен на истинско изпитание – идващите на Южното Черноморие курортисти ще бъдат блокирани веднага след края на АМ „Тракия“. Ето какво е предупреждението: ОДМВР – Бургас съобщава, че в дирекцията е входирано уведомление за провеждане на протестно автошествие, предвидено да стартира на 24.07.т.г. / петък/ от 17.00 до 20.30 ч.
Заявеният маршрут е: начало : паркинга на магазин „Метро” – надлеза до магазин „Джъмбо” и обратно : вход Бургас – второ кръгово движение до х-л „Мираж” и през бул. „Стефан Стамболов” до паркинга на магазин „Метро”.
В тази връзка уведомяваме всички граждани и гости на Бургас, да предвидят и съобразят плановете си за придвижване в посочения участък със заявеното автошествие.
Същото ще бъде осигурявано с полицейски автопатрули, като служителите на реда ще имат готовност да отклоняват пътния трафик с цел намаляване на задръстванията.
Виктория Върбанова, чието име стои в списък с лица за контакти на ПП „Възраждане“, публикуван в интернет, е младата жена, която се оказа организатор на утрешното автошествие. Тя отговаря по партийна линия за структурата в Бургас.
Припомняме, че лидерът на партия "Възраждане" бе изобличен в редица далавери в последните месеци от разследващия журналист Васил Иванов.
Лидерът на малката партия „Възраждане” Костадин Костадинов се е сдобил с тузарски имот във вилна зона на южния бряг на Варненското езеро. Междувременно преди дни Софийска градска прокуратура (СГП) внесе иск в СГС за заличаване на на регистрацията на политическа партия "Възраждане" и нейното разпускане.
Искът е факт след проверка по сигнал. По предварителни данни, има основания за заличаването на "Възраждане" заради следните нарушения:
1. Деклариране на неверни данни за присъствието на най-малко 500 граждани с избирателни права на Учредителното събрание на партията. Установено е, че към датата на провеждането на Учредителното събрание има данни за 86 лица, които са били извън територията на страната, а са вписани като учредители.

2. 108 от лицата, чиито имена фигурират върху декларации като учредители (общо 580 души), са заявили, че подписите в списъците не са техни. 87 лица са заявили, че не са подписвали Декларация за индивидуално членство по Закона за политическите партии. Други 120 лица са заявили, че изобщо не са присъствали на Учредително събрание на ПП "Възраждане", твърди прокуратурата.
3. Държавното обвинение казва и, че двама души, които са подали декларации с подписи като участници в Учредително събрание, всъщност са били мъртви.
От заверени препис-извлечения от актове за смърт е констатирано, че същите са починали през юни 2014 година, а събранието е проведено на 2 август, 2014 година. 70 души се оттеглиха от партията на Костадин Костадинов, защото по думите им това е "едноличен проект и както се оказа замаскиран с една едничка цел, лично облагодетелстване и осребряване на постове на една персона и още няколко послушни мижитурки около него."

Алтернативно трасе в посока Бургас, във връзка с протестното автошествие


Новините от днес и със задна дата