понеделник, 20 юли 2020 г.

Бащата на зверски битото момиченце: Майка ѝ каза, че ще я изнасили с предмет

Момиченцето, което бе иззето с полиция и социални от майка си в Перник, е изживявало истински, нечовешки и труден за разбиране от нормалните хора кошмар. Това разказва бащата на детето Денис Нгуен. Вчера вечерта той е бил арестуван за 24 часа заедно с майката на момиченцето Катя Никифорова. Днес преди обед е бил освободен, след като е бил разпитан и е станало ясно, че няма нищо общо с побоищата, а напротив - през цялото време е опитал да спаси дъщеря си. Именно той е дал видеоклипа, на който се вижда как майката бие дъщеря си, за да бъде публикуван в социалните мрежи.
"Преди два дни отидох да видя дъщеря си и разбрах, че не мога повече да търпя това. Казах на Катя, че ще взема дъщеря си, защото искам да я спася от нея. Дадох клипа на мой приятел да го публикува във Фейсбук и нещата оттам се развиха много бързо", разкрива Денис Нгуен.
Той и Катя се запознават преди четири години в едно кафе пред Централна гара в София.
Тогава по нищо не личало тя да има психични отклонения или пък да е имала склонност към насилие.
Нещата ескалират, когато детето е на една годинка. Катя започнала да става избухлива, на няколко пъти опитвала да бие приятеля си. "Вадеше ми нож, заплашваше, че ще убие и детето. Накрая реших, че ще замина за Англия, за да изкарам достатъчно пари, с които да мога да си гледам дъщерята", разказва Нгуен.
В Англия той преживява истински кошмар. Катя започва да му пращя клипове, в които удря момиченцето, бие го с юмруци по главата, блъска го, докато детето не падне на земята, рита го. "Бях в пълна безизходица, на километри от България, докато гледах това. Заплашваше ме, че ще пребие детето до смърт, виждаше се на видеата, че го удря жестоко, казваше ми, че не я обичам, че не я уважавам. Един ден ми каза - ти не я обичаш, не ме уважаваш, ще изнасиля дъщеря ти, ще видиш какво ще стане, тогава превъртях.

Обясняваше ми как ще я обезчести с предмет, за да ѝ причини болка", описва кошмара Нгуен. Накрая той решава да се върне обратно в България, за да се опита да спаси детето от майка му. Когато се връща, Денис Нгуен се среща няколко пъти с Катя, но тя всеки път отказва да му даде момиченцето, настоява да се съберат.
"Искаше да ме накара да повярвам в нейната религия, казваше, че ще горя в адски мъки в ада, че и детето е грешно. Онази, последната вечер, в която се видяхме, я попитах - къде в Библията пише, че можеш да биеш детето си, тя ми отговори, че го наказва заради моите грешки", споделя Нгуен. В момента момиченцето е настанено в приемно семейство. Бащата е твърдо решен да се бори и да си вземе дъщерята обратно./ Източник:БЛИЦ

Новините от днес и със задна дата