неделя, 19 юли 2020 г.

Валентин Касабов с мнение срещу Христо Иванов и Малкото Черепче Радев

Абсурдно е служебно правителство, защото то ще влезе в ръцете на Васил Божков. Това каза пред БНТ съпредседателят на ПГ на „Обединени патриоти“ и заместник-председател на НФСБ Валентин Касабов. По повод поисканите от Борисов оставки на Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов, Касабов заяви, че според споразумението всичко това трябва да мине през Коалиционен съвет. "Такъв не е имало. Ние на практика на другата сутрин научихме от медиите. Въпросът е на разговор във вътрешната коалиция и вече в по-голямата коалиция. Ние бяхме изключително изненадани. Още повече, че говорим за министри, които по никакъв начин не можем да ги упрекваме в професионален план.
Ако човекът си върши работата, това означава, че си е на мястото. Ако котката лови мишки, няма значение дали е бяла или черна. Оттук нататък тези оставки трябва тепърва да умуваме и да говорим. Нека видим какво ще се случи следващите два дена“, каза още Касабов. Според него правителството ще остане след вота на недоверие.
„А защо трябва да си тръгне? Поради каква причина? Това, че 2-3 хил. човека искат оставката на правителството?“, попита Касабов. „2018 г., когато имаше протести, когато бяха къде-къде по-големи, бяха манипулирани и голяма част от тях бяха купени от същия човек, който сега в момента е в Дубай. Тогава беше движението „Системата ни убива“.
Тази система така ги уби някои хора, че не можеха да седнат на тези места, защото пачките много убиват. За това говорим. Тогава, ако си спомняте, свалиха Валери Симеонов, но свалиха с пачките на същия този човек. Даваха се по 100 лв. на обикновен участник за половин час. Още 100 лв., ако държиш знаме и 150 лв., ако докараш дете“, допълни още Касабов.
По думите му тогава е било генерална репетиция. Според него сега започва представлението, в което Христо Иванов е главния актьор и режисьор Васил Божков. "Христо Иванов заедно с гей парада тръгнаха да свалят правителството. От друга страна, има един президент, който изцяло е в ръцете на същия този човек от Дубай, Черепа.

Президентът се изживява като Малкото Черепче. Той мечтае за абсолютна власт. Той се меси в изпълнителната, в законодателната власт и т.н.", отсече Касабов. Абсурдно е служебно правителство. Това означава, че правителството ще влезе в ръцете на Васил Божков. Това е основната цел както на президента Радев, така и на г-н Божков“, каза още Касабов.
„Ако няма Борисов, ако няма ГЕРБ, ако ние си отидем, кой ще дойде – част от хората на Божков, част от БСП, част от Христо Иванов? Пласт комунист, пласт гей, пласт ДПС, пласт соросоид. Това ли ще бъде правителството? Ще бъде много интересна дружинка. След 5 месеца няма да има пари и България ще е на дъното”, прогнозира той.

Новините от днес и със задна дата