петък, 31 юли 2020 г.

Разкриха модерна нарколаборатория на три етажа в сграда

Голяма нарколаборатория беше разкрита в Ямбол при операция на прокуратурата и полицията. На три етажа в бившата административна сграда на "Топлофикация - Ямбол" е бил изграден пълен цикъл - от отглеждане, през обработка до пакетиране на марихуана.

Открити са над 2000 конопени растения, над 1000 литра препарати, използвани за обработка им, както и над 20 килограма готова за пласиране изсушена тревна маса - марихуана.

"Разкрита е една от най-големите, може би най-голямата, нарколаборатория на територията на страната, изключително добре оборудвана, на три етажа, много внушителна. Колегите са положили много работа по предотвратяване на наркоразпространението", заяви главният прокурор Иван Гешев, който пристигна в Ямбол с директора на Националната полиция Николай Хаджиев.

Оборудване на изключително високо ниво - каза на свой ред Николай Хаджиев. Лабораторията е собственост на частно лице, което заявило, че дало помещенията под наем на друго лице.

Има един задържан, който е живеел в сградата, друг се издирва. Възможно е повече от десет души да са свързани с наркопроизводството.

Растения са се отглеждали и в жилищни помещения. Направени са много огледи, всички с разрешения на съда, съобщи Хаджиев.

Очакват се множество експертизи.

По-рано през деня в три области - Бургас, Сливен и Ямбол стартираха и операции срещу битовата престъпност.

Новините от днес и със задна дата