неделя, 19 юли 2020 г.

Българи протестират в Брюксел пред сградата, където е премиерът Борисов

Премиерът Бойко Борисов коментира какво се случва на срещата на върха в Брюксел, където лидерите обсъждат новата бюджетна рамка на ЕС за следващите 7 години.

"Подкрепих колегите за върховенството на закона, трябва да се отчитат страховете на държавите-членки, но трябва да се намери компромисът", категоричен бе той и обясни, че се обсъждат отделните пера.

"Пандемията върлува със страшна сила, всички казват, че есента ще е тежка", каза Борисов.

Той отново получи коментари в чуждите издания относно начина му да поздравява европейските лидери по време на обсъжданията - а именно с ръка на челото.

Начинът му на поздрав направи впечатление на журналистите от чуждите издания, които отбелязаха поздрава на българския премиер със снимки.

Междувременно пред сградата, където текат обсъжданията на бюджета в Брюксел, където в момента е и Борисов, тече протест на български граждани, живеещи в Белгия, съобщава bTV.

Те искали да протестират още преди месец, но едва сега им дали разрешително и българите се радват че са там, точно когато Борисов е пред сградата на МС. Те обявиха, че подкрепят българите у нас и викаха "Мафията вън".

Новините от днес и със задна дата