неделя, 26 юли 2020 г.

Вижте само в какъв палат се шири ромски наркобарон в Бургас


Ромският наркобарон от кв. Кумлука Емил Страхилов влиза в затвора за 4,6 години. Ефективното наказание бе наложено след протест на Окръжна прокуратура-Бургас, пише "Флагман".
Емил Страхилов, който е горд притежател на един от внушителните палати на ул. „Тамара”, където живеят баровците в ромската махала, е подсъдим за това, че без надлежно разрешително, държал прекурсори, материали и съоръжения за производство на високорисково наркотично вещество – метамфетамин, с цел разпространение.
Престъплението е осъществено 13.06.2018 г. в гр. Бургас. То е квалифицирано по чл.354а, ал.1, изр.2 от НК. След протест на Окръжна прокуратура-Бургас бе отменена оправдателната му първоинстанционна присъда и му бе наложено ефективно наказание от 3 години „лишаване от свобода“ спрямо Емил С.
Припомняме, че с присъда на Окръжен съд – Бургас (от 18.02.2020 г.) Емил С. бе признат за невиновен по така повдиганото обвинение. Срещу оправдателната присъда бе внесен протест от Окръжна прокуратура – Бургас. Протестът бе разгледан от компетентния за това Апелативен съд-Бургас на 20.07.2020 г.

В днешното съдебно заседание прокурорът от Апелативна прокуратура – Бургас заяви, че поддържа изцяло внесения протест, определяйки го като основателен. Представени бяха още доказателства, чрез показанията на нов свидетел, които допълнително подкрепиха обвинителната теза.
Съдът прие мотивите на прокуратурата и отмени първоинстанционната присъда и постанови осъдителна такава. Спрямо Емил Страхилов бе постановено и наказание „глоба“ в размер на 20 000 лева.
По отношение на Емил Страхилов бе преведено в сила негово предходно условно наказание от 18 месеца „лишаване от свобода“. Така общият период, който Емил Страхилов ще изтърпи в затвора ще бъде 4 години и 6 месеца.
Присъдата на Апелативен съд-Бургас най-вероятно ще бъде обжалвана пред ВКС-София.

Новините от днес и със задна дата