неделя, 26 юли 2020 г.

ЕС със споразумение по стандартите за пътуване със самолет

10 от най-големите самолети в света
Страните от ЕС се договориха по общи хигиенни стандарти като социална дистанция и носене на маски в самолетите и на летищата, за да се ограничи разпространението на коронавируса, съобщи днес германският транспортен министър Андреас Шойер, цитиран от Ройтерс. Доволен съм, че германското предложение бе прието от колегите ми на европейско равнище и можахме да се договорим за тези единни стандарти, каза Шойер на европейска авиационна конференция.

Мерките включват защита на устата и носа на пътниците и социална дистанция на летищата при проверката на пътниците и чекирането. Трябва да бъде гарантиран висок дял свеж въздух в самолетите и да се предоставя информация на няколко езика.


Средната седалка в самолетите обаче не трябва да бъде оставяна свободна. Общите разпоредби удовлетворяват поне някои от исканията на авиокомпаниите, тъй като различните стандарти предизвикаха обърквания.
Германското транспортно министерство уточни, че споразумението е постигнато от официални представители и предстои да се одобри от министрите.

Новините от днес и със задна дата