четвъртък, 30 юли 2020 г.

Таксиджия с шокираща версия за последните минути живот на Юлия, убита край Созопол


"Дълбоко съжалявам за това, което се е случило с моята клиентка миналата събота през нощта. Разговарям с Вас с чиста съвест и с мисълта, че имам две деца. Съжалявам за това, че тази жена оставя момиченце сираче, но аз наистина нямам вина и държа да се знае. Ще ви кажа това, което разказах и на полицаите в неделя", това заяви Пламен Милков, таксиметров шофьор вече десети сезон на пиацата в Стария град в Созопол.
Около полунощ в събота срещу неделя Пламен бил трета кола на пиацата, когато при него влязла висока жена с къдрава черна коса. Изглеждала превъзбудена, казала, че пътува за Арапя, след което запитала колко ще ѝ струва, защото имала само 20 лева.
"Тарифата на всички таксиметрови шофьори на тази пиаца е една и съща – 2 лева дневна и 2,50 лв. нощна. Първоначално ми се стори, че тя каза Аркутино, тъй като не беше особено адекватна. Казах си наум: Дори и до Аркутино това е голямо разстояние, а 20 лева няма да ѝ стигнат дори за 10 км. След което осъзнах, че Арапя е доста по-далеч от Аркутино, но тя вече се беше настанила и настояваше да ѝ пусна радио Рок 1, при това много високо. Нагласих радиостанцията и ѝ пуснах музика.
Имал съм всякакви клиенти през годините. В това време млад мъж отвори вратата и опита нещо да ѝ каже. Тя излезе, той сякаш ѝ подаваше нещо, но тя не го вземаше, след което отново седна на седалката и каза:
"Поемаме, ще караш толкова, колкото пари имам и ще спреш, където ти кажа", спомня си таксиметровия шофьор. Минути преди това Юлия се е разделила с него и Натали в Джини бар, намиращ се на около 200 м на Централния плаж срещу пиацата на Стария град.
Явно Пламен е останал с впечатление, че младият мъж ѝ е дал пари, за да се придвижи. Той отново надул радиото и тръгнали в посока към главния път за Приморско.
"Казах ѝ, че ще пусна брояча, че 1 км струва 2,5 лева. Бяхме излезли на главния път и броячът стана 18 лева. Изведнъж тя каза: "Спри веднага, слизам тук!". В този участък обаче нямаше никакви отбивки и казах: "Госпожо, не мога да Ви спра тук, защото ще бъдете в опасност, нека се придвижим малко напред, за да избера подходящо място".
Тя започна да крещи, да ме псува и да настоява веднага да спра. Изминахме още около 1 км, чудех се какво да я правя. Стисках зъби. Едва когато намерих подходяща отбивка, на която може да спре цял автобус, аз спрях, броячът вече беше на 22 лева. Тя остави парите и настоя да излезе. Видях, че се олюлява и ѝ казах: "Мадам, моля ви върнете се в таксито".
Молбата ми беше посрещната с мощен среден пръст и още по-грозна псувня, при което тя излезе почти по средата на лентата – минаваха автомобили, а аз продължавах да ѝ викам да се върне в таксито, защото ще я блъсне кола.
"Жената продължаваше да сипе обиди и не пожела да се върне. Смятах да я оставя обратно в центъра на Созопол, така и така се връщах на пиацата. Кажете ми Вие на мое място можете ли да вземете на ръце една доста по-висока от мен жена и да я вкарате обратно в колата.
Написаха се всякакви небивалици – в това число, че може би съм искал секс. Това не беше мой тип жена, а и аз си имам жена, гледам си и двете деца, изкарвам си прехраната честно.
Според мен, след като аз съм се върнал обратно, тя е продължила да върви почти по средата на дясната лента, но не можех нищо повече да направя за нея. Аз съм само свидетел и съм разказал всичко едно към едно", заяви шофьорът./БЛИЦ

Новините от днес и със задна дата