"Имаме прекрасен посланик на Германия у нас. С него работим добре. Сега заедно подготвяме медиен закон. Да няма никакви съмнения в чистотата на медийната ни среда, за да няма след това никакви коментари по темата".

Това заяви премиерът Бойко Борисов на среща с министъра на отбраната на Германия Анегрет Крамп-Каренбауер, която е и наследничка на поста на Меркел начело на Християндемократическия съюз. На нея присъства и Кристоф Айххорн, посланик на Германия в България.

Военният министър на Германия пристигна у нас днес. Тя беше посрещната с официална церемония пред Министерството на отбраната.

От своя страна Анегрет Крамп-Каренбауер обяви, че е удоволствие за нея да бъде в България. Тя благодари, че страната ни е подкрепила Германия в продукцията на защитни облекла и маски за коронавируса.


"Това много ни помогна", каза немският военен министър. "Тази подкрепа показа, че сме надеждни и добри партньори. Това сътрудничество ни е още по необходимо занапред, защото само заедно можем да преодолеем последсвията от кризата", заяви Анегрет Крамп-Каренбауер.

Премиерът пък изпрати поздрави и на канцлера Ангела Меркел.