петък, 24 юли 2020 г.

Илон Мъск изплю камъчето как и за какво ще бъдат чипирани хората в мозъка

Илон Мъск изплю камъчето как и за какво ще бъдат чипирани хората в мозъка - 0

Илон Мъск, популярният американски бизнесмен, е споделил с обществеността какви точно предимства има чипирането на хората, съобщават световните издания. Основателят на Tesla е разказал също и за напълно нова разработка, с която компанията му Neuralink се занимава отдавна.
Мъск е уверен, че с помощта на чипирането ще бъде възможно да се контролира нивото на хормоните в човешкото тяло без никакви проблеми. Благодарение на това ще бъде лесно да се премахнат всички притеснения или тревоги.
С помощта на чипа ще бъде възможно да се слуша любимата музика, която веднага ще бъде изпратена до човешкия мозък. Ако възникне нужда, тогава наличието на чип ще активира отделянето на определени вещества в организма, към които могат да бъдат отнесени окситоцин и серотонин. Заслужава да се отбележи, че компанията на Илон мъск Neuralink съобщи за това, че скоро ще бъде напълно готова за процеса на внедряване на чипове в човешкия мозък.
През тази година специалистите планират да завършат работата по създаването на специален имплант. Ръководителят на компанията обяви това още през пролетта.

Разработеното устройство ще трябва да бъде поставено непосредствено под костите на човешкия череп и свързано с помощта на електроди с главния мозък. Благодарение на това той ще може веднага след стартирането да започне да изпълнява абсолютно всички функции, с които се занимава органът.
Такава разработка ще бъде много полезна в случай, че човек е загубил слуха или зрението си, има проблеми с подвижността на крайниците си и други сериозни заболявания, които не могат да бъдат излекувани с конвенционални лекарства и упражнения./БЛИЦ

Новините от днес и със задна дата