четвъртък, 23 юли 2020 г.

Покъртителни разкрития за разстрела на бизнесмена от Сливен

Тялото на 45-годишния бизнесмен от Сливен е открито в пресъхнал напоителен канал в землището на сливенското село Панаретовци от следово полицейско куче, съобщиха разследващи, цитирани от "Труд".
По потвърдена от обвинението информация, смъртта на бизнесмена С.С. е причинена с огнестрелно оръжие, изстреляни са 7 куршума. Вече второ денонощие криминалистите от Сливен и други районни управления в областта работят без почивка за разкриването на тежкото престъпление, под надзора на Окръжната прокуратура.
От Главната дирекция „Национална полиция“ са командировани специалисти, които също са се включили в разследването. Бизнесменът е развивал търговия с уреди за отопление, имал магазин в стоковото тържище в Сливен. Едновременно с това се е занимавал и със земеделие. Притежавал сливова градина в Панаретовци. Селото се намира на 13-14 км от града. В понеделник, 20 юли, той отишъл до градината да я нагледа, казаха от ОД на МВР. Пътувал е с джипа си. Според събраните до момента данни, бил е сам. Носил е спортни дрехи, горнище на анцуг, за да може да работи по градината.
След като не се прибрал, близките му започнали да го търсят и да му звънят на мобилния телефон, но напразно. Късно същия ден подали сигнал в полицията. В малките часове на 21 юли изпратеният в района на Панаретовци екип открил тялото в напоителния канал.
Следовото куче е насочило безпогрешно е насочило полицаите към мястото. Предполага се, че убийството е било извършено в градината. После убиецът се е опитал да скрие тялото, покривайки го с драги, съчки и клони.

„Човекът не е местен, няма къща в селото. Едва сега разбрах, че е купил градината, за да я обработва. Чух, че била 14-15 декара“, каза кметският наместник на Панаретовци Станимир Василев. Населеното място е малко, с около 300 жители. Селото рядко влиза в полицейските бюлетини.
Освен в Панаретовци, бизнесменът отглеждал овощки в землището на сливенското село Ковачите. Корените му били от сливенското градче Кермен. „Баща му почина. Той взе майка си в града. Но идваше редовно. Много ни е помагал, включително и на местния футболен отбор. Стойностен човек. Нямам представа кой изрод може да му посегне. За нас загубата е голяма“, каза кметът на Кермен Живко Жечев.
„Работи се усилено, по много и различни версии“, заяви прокурор Ваня Белева, говорител на Окръжната прокуратура в Сливен. Жертвата на убийството не е притежавал крупен бизнес. Няма данни да е имал неуредени финансови отношения, но и тази версия се проверява. До момента не са събрани данни покупката на овощната градина в Панаретовци или друга сделка със земеделски имот да е била свързана с проблеми.
Назначени са множество експертизи по случая. Засега не се съобщава какъв е видът на огнестрелното оръжие. Няма задържан. Работата продължава.

Новините от днес и със задна дата